Anna-Lena Laurén on Muck Rack

Anna-Lena Laurén

Moscow
Moscow Correspondent, Hufvudstadsbladet Utrikesredaktionen, Dagens Nyheter - Världenredaktionen

Moscow correspondent for Dagens Nyheter and Hufvudstadsbladet

Search Tweets

Twitter Feed

@AnnalenaLauren — 9,347 followers, 11,813 tweets

@mjantti Jo men han säger ju inte "jag säger frihetskriget och därmed jämt". Han säger: "Det är rätt att säga inbördeskriget, i mitt hem sade man frihetskriget och det är också ok". Det är en viss nyansering.
@mjantti Orpo är visserligen inte så gammal men om 7 av 9 partiledare säger inbördeskrig och inte frihetskrig säger det väl ändå rätt mycket om vilket ord som nu är det allmänt gångbara.
@mjantti I vissa (inte sällan ålderstigna) högerkretsar, ja. Men inte i det offentliga samtalet. Allmänt sett har man talat om inbördeskriget under hela mitt vuxna liv.
"Virkamiesruotsia tarvitaan täällä Tohmajärvelläkin. Meillä on poten. työpaikkoja sekä Tullissa että Rajavartiostossa" Voisiko opetusministeriö nyt keskittyä olennaisimpiin asioihin kuin Persujen/Sinisten ristiretkeen ruotsia vastaan?  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kunnat-eivat-halua-kokeilla-pakkoruotsin-vaihtoehtoja-ei-kiinnosta-edes-itarajalla/6778620#gs.v=BNVxI 
RT @JeanSebelius: @Riffkungen @AnnalenaLauren Min morfars far röd (svalt ihjäl på Sveaborg) och farbrodern(ödet okänt) vit. Finlandsv… https://t.co/90bV5nRRyC
Show More